PROINTER FONDACIJA PODRŽALA ORGANIZACIJU NIPPON LETNJEG SPORTSKO-EDUKATIVNOG KARATE KAMPA ,,OVO JE SPARTA’’ 2023.

Uspešno je završen još jedan Nippon Letnji sportsko-edukativni karate kamp na Srebrnom Jezeru, poznat i kao:,, Ovo je Sparta 2023’’. Ovaj kamp, koji karate klub Nippon organizuje već 10 godina, pružio je nezaboravno iskustvo mladim učesnicima iz različitih krajeva. Tokom ovogodišnjeg kampa, deca su imala priliku da se angažuju u raznovrsnim sportskim aktivnostima, unaprede svoje karate veštine i steknu nova prijateljstva. Kamp je osmišljen tako da jača karakter i disciplinu kod dece, razvoj lepog vaspitanja i radnih navika kroz sport.

Nippon Letnji kamp je postao prepoznatljiv po sjajnom spoju sportskih aktivnosti i edukativnih programa. Učesnici su imali priliku da se posvete različitim sportovima, a uz to su učili o važnosti timskog rada, fer pleja i različitim aspektima sportske edukacije.

Programske aktivnosti su bile podeljene u četiri grupe:

o Sportske – treninzi borilačkih veština, kondicioni treninzi, takmičenja u kolektivnim i individualnim sportovima;
o Edukativne – radionice, predavanja, debate, video analize, zagonetne priče, istraživanje prirode, veština lepog ponašanja, radionice kulture Srbije i Japana;
o Zabavne – Zakopano blago, karaoke, Dance šou, Talent šou, asocijacije, kvizovi, tematske večeri uz logorsku vatru;
o Rekreativne – rekreativni sportovi (kajak, kanu, Stend up pedall, Wind surfing, trampolina, stoni tenis, badminton, sportski poligoni, Safari bicikl, igre bez granica).

Ovogodišnji kamp posebno je istakao značaj fizičke aktivnosti, zdravog života i razvoja sportskog duha među mladima. Učesnici školskog i predškolskog uzrasta, kao i srednjoškolaca podsticani su da istražuju svoje talente, grade samopouzdanje i razvijaju pozitivan odnos prema sportskom duhu kroz mnogobrojne aktivnosti:

o Trenažni program borilačkih veština (karate, džudo i boks),
o Kondicioni treninzi,
o Kursevi samoodbrane,
o Sportska takmičenja,
o Edukativne radionice ( Kultura Ćirilice i Tesla dan),
o Izleti ( manastiri, tvrđave istorijska nalazišta),
o Predavanja i tribine,
o Video projekcije (filmovi, analize rada vrhunskih sportista, kulturni sadržaji),
o Zabavne aktivnosti,
o Muzičke radionice,
o Igre na vodi.

Prointer Fondacija je sa velikim zadovoljstvom podržala održavanje Nippon Letnjeg sportsko-edukativnog karate kampa prepoznajući vrednost i koncept pažljivo osmišljenog projekta. Zbog svog sadržaja (velika kuća za smeštaj 40 dece, manja kuća za smeštaj trenera i asistenata na kampu, sopstvena marina i kućica za opremu za vodene sportove, veliko sportsko igralište, basket teren, sala za vežbanje na otvorenom sa strunjačama, dečji park, zip line i trampolina, kamp je u potpunosti opremljen za promovisanje zdravog načina života, sportske etike i pozitivnih vrednosti među mladima.

Ova saradnja predstavlja još jedan korak ka izgradnji zdravije i ojačane budućnosti za mlade talente u oblasti karatea.

S nestrpljenjem se očekuje i sledeća godina kada će se ova tradicija nastaviti, donoseći još više sportskih izazova i nezaboravnih trenutaka.

Deli: